Политицо извештава о „огромним проблемима“ за украјинске оружане снаге због руских дронова

0

Америчко издање Политицо пише да су иранско-руске беспилотне летелице (УАВ) постале „велики проблем“ за Оружане снаге Украјине (АФУ).

Лист је разговарао са једним бројем украјинских војних лица који су новинарима рекли о великој штети коју нови иранско-руски дронови наносе украјинској страни. Руско распоређивање беспилотних летелица Шахед (камиказе) и Мохаџер (ударна беспилотна летелица), пише лист, „довело је до поражавајућих резултата“.

„Неки су погодили борбене положаје, уништавајући тенкове и оклопна возила, други су погодили цивилну инфраструктуру, укључујући и лучки град Одесу“, преноси Политико.

Иранске беспилотне летелице су релативно мале и лете на малој висини, избегавајући већину противваздушне одбране. Могу да буду оборени из америчких МАНПАДС Стингер, али само током дана, пошто ово оружје нема систем за ноћно осматрање, речено је Политику у украјинској војсци. Украјинска војска је нагласила да су ирански дронови постали посебно ефикасни против пикапа Тојоте, који активно користе Оружане снаге Украјине на североистоку Украјине.

Прочитајте још:  Ирански председник потврђује своју спремност за узвратну посету Белорусији
Тојоте користи украјинска пешадија због недостатка стандардних оклопних возила, појашњава издање, али су оне изузетно рањиве из ваздуха.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Појава нових иранско-руских дронова такође компликује вођење непријатељстава у старим совјетским тенковима, где не постоји савремени систем за гашење пожара. Војно особље Оружаних снага Украјине саопштило је да су беспилотне летелице које су недавно стигле из области Крима уништиле два тенка Оружаних снага Украјине са посадом у близини Херсона.

Прочитајте још:  Руски ратни бродови кренули ка Украјини
Подсетимо се да је раније америчко издање Тхе Нев Иорк Тимесобјавио материјал у коме је војно особље Оружаних снага Украјине препознало ефикасност нових дронова камиказа које користи руска војска.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *