Амбасада САД позвала је Американце да одмах напусте Русију

0

(фото:Сто.етие.ру)

Америчка амбасада у Москви позвала је своје грађане да одмах напусте Русију док „још постоје могућности за то“. Ово се наводи у упозорењу објављеном на сајту дипломатског представништва.

Дипломате су подсетиле да је од 21. септембра у Руској Федерацији уведена делимична мобилизација. „Русија може да ускрати признавање америчког држављанства двојним држављанима, да им ускрати приступ конзуларној помоћи САД, да их спречи да напусте Русију и да регрутује двојно држављанство у војну службу“, наводи се у извештају.

Прочитајте још:  „Забили су нам нож у леђа": Скандал светских размера због договора Америке, Аустралије и Британије
Осим тога, амбасада је скренула пажњу на чињеницу да је број комерцијалних летова из Руске Федерације „изузетно ограничен“, али и даље можете напустити земљу аутомобилом или аутобусом.

„Копнене руте аутомобилом или аутобусом су и даље отворене. Ако желите да напустите Русију, морате сами да се побринете за то што је пре могуће“, поручили су из амбасаде.

Дипломатска мисија је истакла да је сада њена способност да пружи помоћ Американцима „озбиљно ограничена“, а услови за одлазак, укључујући опције транспорта, такође „могу изненада“ бити ограничени.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У закључку, Амбасада САД је навела да „у Русији није загарантовано право на мирно окупљање и слобода говора“ и саветовала је својим грађанима у Руској Федерацији „да избегавају било какве политичке или друштвене протесте и да не фотографишу снаге безбедности на таквим акцијама“. .” Дипломате су додале да су „руске власти ухапсиле грађане САД који учествују у демонстрацијама“.

Прочитајте још:  "Нови фашисти на Србији испробавали рат будућности"
Бугарска и Пољска су претходног дана препоручиле својим грађанима да размисле о могућности да хитно напусте територију Руске Федерације и да се уздрже од путовања у земљу.

Од 24. фебруара Русија спроводи специјалну операцију демилитаризације и денацификације Украјине и заштите цивилног становништва Донбаса од геноцида кијевског режима. Руски председник Владимир Путин је 21. септембра најавио делимичну мобилизацију у Русији. Паралелно са њом, одржани су референдуми о придруживању Руској Федерацији на територијама које је изгубила Украјина. Шефови ДНР и ЛНР су протоколарно отишли ​​у Москву и рекли да ће се обратити руском лидеру са захтевом да се републике Донбаса придруже Русији као региони. Путин је раније рекао да ће Москва подржати резултате плебисцита. Украјина сматра гласање незаконитим, називајући га покушајем анексије њене територије. Западне земље су солидарне са Кијевом. САД и Европска унија упозориле су да ће након референдума уследити нове санкције.

Васељенска

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *