Амерички публициста Карпентер говорио је о авантурама САД у спољној политици

0
сад

(фото:AP / Virginia Mayo )

Амерички креатори политике често праве грешке које доводе до неуспеха спољне политике, укључујући кризу у Украјини, рекао је виши сарадник за одбрану и спољну политику Института Кејто и публициста Тед Карпентер у тексту за Тхе Америцан Цонсервативе.

„Ујка Сем оставља траг разарања и крвавих трагедија широм света, пре свега на Балкану, у Авганистану, Ираку, Либији, Сирији и Јемену. Последњи пример је одлука Бајденове администрације да претвори Украјину у пијуна у ривалству са Русијом“, написао је Карпентер у чланку за Тхе Америцан Цонсервативе.

Прочитајте још:  Хапшење Имрана Кана дестабилизује регион
Према његовим речима, амерички медији више воле да прећуткују спољнополитичке неуспехе.

Он је напоменуо да Вашингтон треба да исправи три грешке у спољној политици: да престане да покушава да наметне туђе вредности другим земљама, да се не меша у ратове зарад промене режима и да разликује важне националне интересе од периферних.

Прочитајте још:  Дуда: САД и Пољска разговарају о питању заједничке производње оружја
Раније је шеф руске делегације у Бечу Константин Гаврилов рекао да Русија упозорава САД и Велику Британију на непромишљене кораке који би ситуацију око Украјине могли приближити опасној линији.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *