Роџер Вотерс из “Пинк Флојда” послао отворено писмо Путину: САД И НАТО НАПАДАЈУ ДРУГЕ СУВЕРЕНЕ ЗЕМЉЕ

0

Роџер Вотерс

Суоснивач и бас гитариста легендарне енглеске рок групе “Пинк Флојд” Роџер Вотерс (79) објавио је на друштвеним мрежама отворено писмо руском председнику Владимиру Путину, молећи га да прекине насиље у Украјини и уместо са оружјем, настави са мировним преговорима.

Нагласио је да је био охрабрен да се обрати Путину након што је видео утицај својих писама првој дами Украјине Олени Зеленској.

– Поштовани председниче Путин, откако је Руска Федерација извршила инвазију на Украјину 24. фебруара, покушао сам да искористим свој мали утицај да охрабрим прекид ватре и дипломатско решење које се односи на безбедносне потребе и Украјине и Руске Федерације – навео је Роџерс у писму. – Написао сам два писма госпођи Олени Зеленској, која су доступна на интернету. Све чешће ми тражи да и вама пишем, па ево. Прво, да ли бисте желели да видите крај овог рата? Ако бисте одговорили и рекли: “Да, молим вас”, то би одмах олакшало ствари. Ако бисте рекли: “Руска Федерација нема даљих територијалних интереса осим безбедности становништва на Криму, Доњецку и Луганску где се говори руски”, и то би, такође, помогло. Говорим ово јер знам људе који мисле да желите да прегазите целу Европу, почевши од Пољске и остатка балтичких држава. Ако то учините, је…е се, и сви бисмо онда могли да престанемо да играмо очајнички опасну игру нуклеарних кукавица, која јастребовима с обе стране Атлантика тако прија и која им је при руци. Да, само разнесите једни друге и свет у парампарчад! Проблем је што имам децу и унуке, као и већина моје браће и сестара широм света и нико од нас не би уживао у таквом исходу.

Прочитајте још:  СЗО "препоручила" Украјини да уништи опасне патогене у лабораторијама

Чувени музичар навео је да, ако је добро прочитао Путинове говоре, он жели да преговара о неутралном статусу за суверену суседну Украјину и пита га да ли је то тачно.

– Под претпоставком да се такав мир може испреговарати, он би морао да укључи апсолутно обaвезујући споразум да се више не врши напад на било кога – наставља Вотерс.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Знам, знам, САД и НАТО нападају друге суверене земље без оклевања, или за неколико барела нафте, али то не значи да и ви треба то да радите, ваша инвазија на Украјину потпуно ме је изненадила, била је гнусан агресорски рат, изазван или не. Кад ми је госпођа Зеленска одговорила путем “Твитера”, био сам веома изненађен и силно дирнут, ако бисте ми одговорили, ја бих вас силно поштовао због тога и разумео бих то као частан потез у правом смеру ка одрживом миру. Искрено ваш, Роџер Вотерс.

РУСИЈА БОЈКОТУЈЕ ДОДЕЛУ ОСКАРА
РУСКА филмска академија објавила је прексиноћ да неће слати званичног кандидата за предстојећу доделу филмских награда Оскар, усред растућих тензија између Русије и САД због рата у Украјини. Русија је недавно оптужила америчку администрацију да има директну улогу у рату у Украјини и запретила да ће прекинути везе са том земљом.

Режисер Никита Михалков, који снажно продржава председника Русије Владимира Путина и председник је Уније кинематографа Русије, рекао је да није имало смисла одабрати филм који ће представљати Русију у земљи која тренутно пориче њено постојање. Шеф комитета за Оскар Павел Чухрај изјавио је да је одлука руске академије донета иза његових леђа, након чега је, наводно, поднео оставку.

Прочитајте још:  Москва: Нуклеарно оружје ћемо повући из Белорусије само под једним условом

Новости

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *