Србија ће проверити дубину демографске рупе: почиње попис становништва

0
апр, извршитеља

(Фото: mpravde.gov.rs)

Следеће суботе почиње попис становништва у Србији. Према неким проценама, популација земље се можда смањила за 700.000 људи у протеклих једанаест година.

Директор Државног завода за статистику Србије Миладин Ковачевић рекао је 26. септембра на српској јавној телевизији РТС да ће грађани Србије морати да одговоре на 69 питања током пописа до 31. октобра. Према његовим речима, први пут у Србији се унос података врши електронски, што значи да пописници не уписују податке на листове папира, већ попуњавају формуларе на лаптопу и одмах преносе информације. Због тога ће обрада података ићи много брже, а прелиминарни резултати се могу добити већ крајем новембра.

Прочитајте још:  Захарова: Дозволите Србима повратак војске и полиције на Косово и Метохију
Шеф Завода за статистику је рекао и да би они који одбију да одговоре на пописна питања могли бити кажњени озбиљним казнама. Он је додао да не постоји обавеза одговарања на питања о националности, матерњем језику и вери.

Васељенска

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *