Ни Хрватска неће носити дугину траку на Мундијалу

0
хрвати, хрватска

Хрватска (Фото: EPA-EFE/Christian Bruna)

ОСАМ европских репрезентација одлучило је да замоли ФИФА да њихови капитени носе дугине траке на рукама на Светском првенству у Катару, које почиње за два месеца. ФИФА тек треба да одобри иницијативу ових репрезентација и дозволи им да носе капитенске траке које се разликују од тренутно прописаних.

То је политичка порука с обзиром на то да ће се највећа светска фудбалска утакмица одржати у земљи у којој људи хомосексуалне оријентације, као и друге мањине, не уживају сва права као људи из западног света. Исламски закони стриктно забрањују хомосексуалне односе, а санкције, у зависности од тога у којој се блискоисточној земљи налазите, могу имати чак и фаталне последице.

Хрватски фудбалски савез одлучио је да капитен хрватске репрезентације неће носити дугину траку и упутио још један предлог ФИФА. Уколико ФИФА одобри ношење другачијих трака од оних које су тренутно прописане, хрватска застава биће на врпци коју носи Лука Модрић.

„Ако буде могуће, хрватски капитен ће носити траку која најбоље симболизује вредности које представља хрватска фудбалска репрезентација, а то је – хрватска застава. За нас је хрватска застава симбол домољубља, поноса, страсти. , љубав према домовини и обитељи, која је заштитни знак хрватске репрезентације. Вјерујемо да наша застава симболизира много више вриједности од било које појединачне кампање, а инклузивност је свакако једна од вриједности наше домовине”, ХНС рекао је Индек.

БОНУС ВИДЕО:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *