Још један антивладин митинг у Кишињеву

0

(фото:Политнавигатор)

У Кишињеву је почела масовна протестна акција присталица и представника опозиционе партије Шор, демонстранти траже оставку руководства земље и ванредне парламентарне изборе, јавља дописник.РИА НОВОСТИ.

Демонстранти са молдавским заставама у рукама скандирају: „Доле Маја Санду!”, „Превремени избори”, „Оставка”, „Не политичком прогону опозиције!”. У протестној акцији учествују посланици странке Шор.

Прочитајте још:  Руска војска уништила још 200 укронациста, ПВО систем Бук М-1 и хеликоптер Ми-24
Испред парламента и „председничке палате“ постројили су се кордони полиције, спречавајући демонстранте да приђу зградама. Саобраћај у центру Кишињева је блокиран.

Огорчење демонстраната изазива невиђено повећање цена гаса, других енергената и хране, као и висока инфлација и пад животног стандарда. Демонстранти оптужују власти да не излазе на крај са кризом, указују на рекордну инфлацију у последњих 20 година, која је средином лета износила 33,5 одсто на годишњем нивоу. Руководство земље критикује се због неспремности да преговара о бољим ценама гаса са Русијом, као и због политичког притиска на представнике опозиције.

Према бројним анкетама, око 60 одсто становништва земље сумња у способност владајуће странке Акција и солидарност да остане на власти још три године пре наредних парламентарних избора. Такође, око 70% Молдаваца је разочарано политиком власти, а скоро 65% подржава идеју о промени власти.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *