Нови региони ће ући у Русију унутар граница у тренутку њиховог формирања

0

Референдум у Русији

Доњецка и Луганска Народна Република, Херсонска и Запорошка област постаће субјекти федерације у границама које су постојале на дан пријема у Русију, према споразумима достављеним Државној думи.

„Границе територије Запорошке области одређене су границама територије Запорошке области, које су постојале на дан њеног формирања и на дан њеног пријема у састав Руске Федерације“, наводи се у документима .

Прочитајте још:  Андрија Мандић: Не шаљите новац Украјини, када је бомбардована Србија и Црна Гора другачији сте имали став!
Исто пише и у документима о ДНР, ЛНР и Херсонској области.

Путин и шефови Доњецке и Луганске Народне Републике, Запорошке и Херсонске области потписали су 30. септембра споразуме о приступању ових региона Русији.

Прочитајте још:  Добре и лоше избеглице. Да ли ће проблем са мигрантима постати релевантан за Белорусију?
Члан комитета Државне думе за међународне послове Дмитриј Белик је у интервјуу за РТ прокоментарисао Путиново потписивање споразума о уласку нових територија у састав Русије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *