Курти кука: Албанци дискриминисани у Србији, нека изађу на попис

0
косова , приштине

Аљбин Курти позвао је вечерас видео поруком Албанце у Србији, а посебно у Бујановцу, Прешеву и Медвеђи да учествују на попису становништва који је у Србији почео.

Курти је у поруци навео да се Албанци који живе у Србији у „континуитету суочавају са националном и људском дискриминацијом” и са, како је казао” пасивизацијом њихових адреса”, пренела је Бета.

Прочитајте још:  Споразум Србије и Азербејџана о сарадњи у енергетици
Казао је да попис за Албанце „није само питање стаститике”, те позвао грађане да на „пасивизацију одговоре регистрацијом сваког Албанца”.

„Као премијер Републике Косова позивам Албанце који живе у Србији, а посебно у Прешеву, Медвеђи и Бујановцу, да одговоре пописивачима региструјући себе и чланове породице”, навео је он.

Позвао их је „да на притисак одговоре регистрацијом” и да, како је навео одговоре на пасивизацију региструјући сваког Албанца – оне који су са привременим местом боравка у дијаспори и на Косову”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У Србији је јуче почео попис становништва и имовине који ће трајати до 31. октобра.

Прочитајте још:  У скупштини радикалско-напредни шоу: Зорани поклонили гаћице! (Видео)
Политички лидери Албанца из Прешева, Бујановца и Медвеђе су претходно позвали сународнике да се одазову попису, за разлику од претходног који су бојкотовали.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *