Мило Први истрчава: Док се Америка нећка, шеф ДПС-а позвао Украјину у НАТО!

0
ђукановића

Мило Ђукановић (Фото: predsjednik.me)

Председник Црне Горе Мило Ђукановић и предсједници још осам држава чланица НАТО савеза Централне и Источне Европе, осудили су данас заједно руску анексију украјинских територија.

“Ми, Предсједници држава Централне и Источне Европе чији лидери су посјетили Кијев током рата и својим очима видјели посљедице руске агресије, не можемо ћутке гледати блатантно кршење међународног права од стране Руске Федерације, наводи се у заједничкој изјави.

Прочитајте још:  Павел Онојко: У Атини желе да граде цркву Сатани и поставе споменик Бафомету
Понављају своју подршку суверенитету и територијалном интегритету Украјине.

“Не признајемо и никада нећемо признати покушаје Русије да анектира украјинску територију. Чврсто стојимо иза одлуке НАТО самита одржаног у Букурешту 2008. године о будућем чланству Украјине. Подржавамо Украјину у одбрани од руске инвазије, захтијевамо од Русије да се одмах повуче из свих окупираних територија и подстичемо све Савезнике да значајно појачају своју војну помоћ Украјини. Сви који су починили злочин агресије морају се позвати на одговорност и извести пред лице правде, закључује се у заједничкој изјави.

Владимир Зеленски је у петак изјавио да је Кијев, као одговор на уједињење ДНР, ЛНР, Херсонске и Запорошке области с Русијом, поднео захтев за убрзани пријем у НАТО.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Многи амерички политичари и представници Беле куће су реаговали на објаву Зеленског. Помоћник председника САД за националну безбедност Џејк Саливан је изјавио да сада није време за пријем Украјине у НАТО, док је председница Представничког дома Конгреса САД Ненси Пелоси избегла одговор „Политика“ на питање да ли САД подржавају чланство Украјине у Северноатлантској алијанси.

Српска24.ме

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *