Западу није потребна ама баш никаква Србија, само нама је она потребна

0
русија

Владимир Путин

Гледајући свечано потписивање договора у Кремљу, које значи у пракси обједињавање руских земаља и исправљање историјске неправде изазване распадом СССР-а, и одлучност са којом је то урађено, не могу, а да се не сетим нас Срба.

Србија је деведесетих, такође могла да присаједини и Републику Српску и Републику Српску Крајину и имали смо на то право. Међутим, изабрано је то што је изабрано. РСК је нестала, Република Српска је и даље под огромним притиском и опасношћу утапања у унитарну Босну и Херцеговину, а сама Србија доживљава демографску катастрофу и налази се пред дужничким ропством уцењена од стране међународних кредитора попут ММФ-а. Црна Гора се креће путем десрбизације, а Косово и Метохија су под окупацијом. Сепаратизам се јавља и у Рашкој, Прешеву, Војводини.

Руси имају среће што имају одлучног лидера, који добро познаје међународно хуманитарно право и треба рећи да су одржани референдуми апсолутно легални и неупоредиви са ситуацијом на Косову и Метохији, и замена теза је те две ситуације изједначити, што власт у Београду чини.

Моје мишљење је да треба ставити прст на чело и добро размислити коме дати поверење када дођу избори. Српски народ ако у наредних неколико година не крене на пут ресуверенизације биће на путу нестанка. Имамо душмана колико хоћеш. И да парафразирајући Путина прилагодим једну његову реченицу која се може изрећи и за Русију и за Србију.

Западу није потребна ама баш никаква Србија, само нама је она потребна.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Горан Игић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *