Оригинални шведски поклон руској деци

0
шведска

(Фото: Flickr / John Scott Rafoss)

Први секретар политичког ресора, аташе за штампу амбасаде Шведске у Москви Ерик Нурбер поклонио је дечјој библиотеци у Вологди књиге Фредерика Бакмана (са ознаком 18+), које говоре о истополним односима и промовишу лаке дроге. Ово је објавио канал НТВ.

Прочитајте још:  МИП Русије: Притисак на Србију из ЕУ превазишао је цивилизацијске оквире
Запослени у Библиотеци напомињу да је садржај поклоњених књига толико искрен да није потребно ни читати и тражити подтекст. Књиге су предате стручњацима – библиотека их, наравно, није сместила у фонд.

Зоја Кокарева, ванредни професор на Одсеку за педагогију Вологдског института за развој образовања, примећује: „Ове књиге позиционирају и окрутност и употребу супстанци, а такође откривају заплете у којима су ликови геј људи.

Шведска је земља са „најпрогресивнијим“ законодавством, како се на шведском сајту весело наводи : „Шведска се сматра једном од најпријатељскијих земаља на свету према ЛГБТ особама: лезбејкама, гејевима, бисексуалцима и трансродним особама. Хумана друштвена клима је у великој мери резултат компетентне законодавне активности која искључује дискриминацију на основу сексуалне оријентације и даје једнака права свим члановима друштва. Овде су часови о хомосексуалности обавезни у школи, а деца из вртића учествују у геј парадама, свуда се саде књиге и играчке одговарајуће тематике, а промена пола је могућа од 12. године.

Једно остаје несхватљиво: какав је то „гест добре воље“ кршење закона друге земље, јер је у Русији забрањено промовисање хомосексуалних односа према деци? Да видимо да ли ће руско Министарство спољних послова указати амбасадору Шведске да су његови потчињени прекршили члан 41. Бечке конвенције о дипломатским односима који обавезује дипломате да поштују законе земље домаћина.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Запорожје: Одбијен напад укронациста
У међувремену, постало је познато да је Савет Думе одложио парламентарна саслушања о предлогу закона „О забрани пропаганде нетрадиционалних полних односа” за 17. октобар. „Владина Комисија за законодавну делатност већ је званично подржала предлог закона. Услов за његово усвајање у кабинету указао је на потребу „да се у законодавству Руске Федерације утврде релевантне забране [пропаганде] и да се терминолошки прецизно дефинишу појмови који се користе“, преносе Ведомости .

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *