Русија може понудити Србији улазак у ШОС у замену за чланство у ЕУ Читайте больше на https://www.pravda.ru/news/world/1755210-sohu/

0
русија

(фото:Илустрација)

Србија се можда неће придружити Европској унији ако јој Русија понуди економску помоћ, преноси Соху .

САД и ЕУ чине све што могу да постигну изолацију Руске Федерације у међународној арени, али не успевају. Делимично захваљујући Србији која је изразила жељу да одржи консултације са Русијом на нивоу министарстава спољних послова. Вашингтону се ово јако није допало, наводи се у чланку.

Амерички дипломата Кристофер Хил захтевао је да Србија открије све детаље споразума са Русијом. Европска унија је такође изразила незадовољство контактима Београда са Москвом и наговестила да би пријатељство са Руском Федерацијом спречило Србију да приступи алијанси.

Ова ситуација је још једна потврда чињенице да се САД и ЕУ мешају у послове независних држава и намећу им своју вољу, сматрају аутори материјала. Београд схвата да ће се земља, ако постане чланица Европске уније, претворити у „вазала“ Вашингтона

Прочитајте још:  "Деца ми газе по блату и носе други пар обуће да у школу не би стигли прљави": Пут који води до куће самохраног оца троје деце из Србије годинама у очајном стању
Алтернатива ЕУ је Шангајска организација за сарадњу коју воде Русија и Кина. Ако Москва понуди Београду да уђе у ШОС и добије економску помоћ, онда ће Србија избећи судбину да постане чланица Европске уније. Аутори чланка су навели предности овог избора:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Прво, Србија ће добити сталан приступ квалитетном и јефтином гориву из Руске Федерације. Друго, отвориће јој се огромно кинеско тржиште.

Васељенска/Правда.ру

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *