Политиколог: од литванског руководства се могу очекивати било какве провокације, укључујући и нуклеарни отпад

0

(фото:Принтскрин)

Од литванског руководства се могу очекивати било какве провокације, укључујући и нуклеарни отпад. Ово мишљење је дописнику БелТА изнео политиколог Петр Петровски.

Прочитајте још:  Потпредседник Бундестага: Немачкој прети банкрот
На дневном реду је тема НЕ Игналина. Представници ИАЕА су забележили чињеницу да је истрошено нуклеарно гориво излетело из оштећеног горивног елемента због кршења правила рада. Квар је отклоњен, али су безбедносни проблеми очигледни.

„Литванија користи двоструке, троструке стандарде у односу на Белорусију. Сетимо се приче о затварању нуклеарне електране Игналина, када је литванска страна градила одговарајућа гробља и било је много питања о њиховом квалитету и ефикасности. Сада, наравно, ниво специјалиста у Литванији жели да буде најбољи за ово. А друга ствар је да је литванско руководство заинтересовано за ескалацију сукоба са нашом страном, тако да се од њега могу очекивати било какве провокације, укључујући и нуклеарни отпад “, рекао је Петр Петровски.

БелНПП за руководство Литваније је трн у оку, нагласио је политиколог. “Пошто показује стварна достигнућа државе Уније, евроазијске интеграције управо на граници са Литванијом, која је покушала да оде у Европску унију и за то је уништила, затворила сопствену нуклеарну електрану. Данас купује струју по превисоким ценама скоро из Шведске. Енергетски зависна земља губи огромна средства. Литванци због тога одлазе”, навео је он.

„Јасно је да су користили двоструке, троструке стандарде, најмоћнију машину пропаганде и дискредитацију белоруске стране. Али ми види коме је шта остало.Литванци немају ни специјалисте да уклоне сопствени отпад,А и поред свих забрана, санкције које су увели против БелНПП, против Белорусије, забраниле су куповину струје, данас га ионако производе преко пете руке. Пошто логистика, географија диктирају своју објективну реалност литванској економији, и не треба очекивати ништа друго од њих.“

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *