Литванија протерује руског отправника послова

0

(фото:ФСК.РУ)

Вилњус је руског отправника послова у Литванији Сергеја Рјабокона прогласио персоном нон грата, саопштило је литванско Министарство спољних послова.

„Представник амбасаде Руске Федерације у Литванији је 3. октобра позван у Министарство спољних послова, уручена му је нота којом се отправник послова Руске Федерације Сергеј Рјабокон проглашава персоном нон грата. С. Рјабокон мора да напусти земљу у року од пет дана“, наводи се у саопштењу прес службе министарства.

Министарство је саопштило да је одлука донета узимајући у обзир информације надлежних органа, који су закључили да активности и изјаве отправника послова у последње време наводно „нису у складу са статусом дипломате и да се тумаче као мешање у послове”. земље домаћина“, односно Литваније.

Осим тога, Вилњус је изразио „снажан протест против <…> незаконите одлуке да се придружи [Руској Федерацији] Доњецкој, Луганској, Херсонској и Запорошкој области Украјине, чији су делови привремено окупирани од стране Русије“.

Прочитајте још:  Вјачеслав Володин: НАТО настоји да окупира Украјину, у току су информативне припреме за напредовање снага на украјинску територију
Руско Министарство спољних послова саопштило је да ће „Русија дати одговарајући одговор“ на непријатељске акције литванских власти.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *