Понуда коју Србија не сме да прихвати

0

Највећи интерес за српски народ је да остане заљубљеник у своју слободу и независност, рекао је данас бивши амбасадор Владислав Јовановић и поручио да Србија не сме да пристане да услов за улазак у ЕУ буде отцепљивање њене најстарије територије.

Он је за ТВ К1 рекао да је слободарски дух део генетског постоља Срба и подсетио да се наша земља сама ослободила од Турака, за разлику од других земаља, које су чекале да их неко ослободи.

Међутим, нагласио је и да су западне земље распарчале Југославију и увели је у низ грађанских ратова, да се више никада поново не споји и уједини.

“То је интерес Запада када је у питању Балкан и то увек треба узети у обзир и разматрање”, казао је Јовановић, преноси Танјуг.

Према његовим речима, рат није нешто што је могуће када је Србија у питању, јер нуди партнерство свим великим силама и Америци и ЕУ.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Али, упозорио је, Србија не сме да дозволи да је третирају као нижеразредну земљу и да захтевају да се одрекне своје територије.

“ЕУ од нас очекује оно што није очекивала и тражила ни од једне друге своје чланице које су све улазиле са својом целокупном уставном територијом, једино се од Србије захтева одрицање најстарије територије своје државе”, објаснио је Јовановић.

Сматра да Србија треба да остане на економском простору ЕУ, али да не мора да се одрекне своје територије.

Прочитајте још:  Отказана сатанистичка литургија бенда „Batushka“ у Београду
На питање шта је важње за Србију улазак у НАТО или ЕУ, рекао је да НАТО “не долази у обзир”, јер наша земља никада није учествовала у војним савезима.

“НАТО је свуда по свету спреман да брани интересе Запада, што заправо значи да је НАТО продужена рука Америке свуда у свету, што се показало у Авганистану и Ираку”, рекао је Јовановић.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *