Захарова запечатила Запад аргументом о референдуму“

0
захарова

Марија Захарова (Фото: HO / RUSSIAN FOREIGN MINISTRY / AFP)

Признавање Косова од стране НАТО земаља диктирано је чињеницом да су се за независност бориле са оружјем у рукама, за разлику од мирног референдума на Криму, који Западу није аргумент, јер није било крвопролића.

Прочитајте још:  Цела породица у Врањској Бањи гласала, а није ни ушла на бирачко место, Тужилаштво покренуло поступак
У етеру ТВ канала „Русија 1“ рекла је званична представница руског министарства спољних послова Марија Захарова, преноси дописник „ПолитНавигатора“.

„Шта су рекли после референдума на Криму 2014? Када сам то први пут чуо током преговора, био сам хладан. Рекли су, немојте упоређивати референдум на Криму са изостанком референдума на Косову. Пажња! Аргумент земаља НАТО-а, ЕУ и САД: зато што се Косово годинама борило за независност. Али Крим се није борио.

Али ако је ово био ваш дугогодишњи аргумент о непризнавању референдума на Криму, шта сад? Или нисте видели како је Донбас крварио? На крају крајева, аргумент је био да је борба – такође је другачија, постоји она права, а постоји и погрешна. Са тачке гледишта НАТО-а, Крим се борио погрешним методама и погрешним људима. Друга ствар је да се Косово борило са оружјем у рукама, они су тако говорили, бранили су независност са оружјем у рукама“, рекла је Захарова.

Прочитајте још:  ЗЛАТНА КОКА Дачић сачувао Бајатовића: Ниједан министар ми не треба!
Она је навела и још један еклатантан „аргумент“ НАТО-а којим се оправдава нарушавање територијалног интегритета Србије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Сводило се на то да је признање Косова од стране земаља НАТО-а било неопходно како би се „зауставило крвопролиће и људима дала шанса за миран живот“. Све се слаже [о чему је Лавров говорио у Државној Думи]. Пошто су се целог живота бавили фалсификатима и инсценирањем, то је њихов кредо“, нагласио је представник МИП-а.

Васељенска

Бонусн видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *