Борко Стефановић у разговору са Кристофером Хилом: Србија мора да усклади своју спољну политику са политиком ЕУ

0
борко стефановић

борко стефановић

Председник Одбора Скупштине Србије за спољне послове Борко Стефановић изјавио је на састанку са амбасадором САД у Београду Кристофером Хилом да пуноправно чланство у Европској унији (ЕУ) остаје приоритет Србије и додао је да због тога мора да усклади своју спољну политику са политиком ЕУ.

Прочитајте још:  Расписан тендер за мерење рејтинга министра одбране у медијима
Он је истакао да ће као председник Одбора за спољне послове искористити прилику да сазове седницу Одбора на којој би се о томе расправљало, након чега би се та тачка нашла и на пленарној седници парламента.

Током састанка било је речи и о реперкусијама које би евентуално увођење санкција Русији, имало на српску привреду, а у светлу тога Стефановић се дотакао и ситуације на релацији Београд-Приштина, рекавши да она може бити решена искључиво дијалогом и да замрзнут конфликт није решење.

Стефановић је нагласио да је поређење питања Косова и Метохије и Украјине одговарајуће у смислу међународних и безбедносних последица сукоба, као и да ће Србија поштовати свој Устав и вољу народа по питању статуса КиМ.

Прочитајте још:  Кредите не дају само банке
Амбасадор Хил се сложио да је обавеза свих чланица за приступање ЕУ – да следе њену политику.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је истакао да Србија има подршку САД на путу евроинтеграција, као и да се Америка труди да оствари што ближу сарадњу са земљама Европе.

Н1

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *