Начелник МУП-а Србије амбасадору Украјине: „Где сте били 1999.

0

Александар Вулин (Фото: Н1)

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин изјавио је да се не сећа да је Украјина захтевала ванредни састанак Савета безбедности УН или увођење санкција земљама агресорима 1999. године током НАТО бомбардовања Југославије.

„Услед НАТО бомбардовања убијено је на десетине српских дечака и девојчица. Не могу да се сетим захтева Украјине да се одржи ванредни састанак Савета безбедности УН или да се уведу санкције агресорима који су напали Србију“, одговорио је Вулин украјинском амбасадору у Београду, који је рекао да је Кијеву тешко да разуме зашто Србија није увео санкције Русији.

Александар Вулин је додао да још није касно да Украјина и све земље које траже суђење за ратне злочине у украјинско-руском сукобу затраже да се убице српске деце током НАТО агресије приведу правди. Начелник МУП-а Србије је напоменуо да је ово прилика да се покаже интегритет, јер ратни злочини немају рок застарелости.

Прочитајте још:  Амбасадор Израела: Срећан сам што сведочим прагматичном приступу Владе Србије по питању признавања Косова од стране Израела
Раније је украјински амбасадор у Београду Володимир Толкач изјавио да са сваким погинулим украјинским војником и дететом Кијеву постаје све теже да разуме одлуку Србије да не уведе санкције Русији и аргументе које Београд наводи у вези са тим.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

 

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *