“Доста више примитивци, манијаци, стоко људска, доста силоватељи српског народа, доста!”

0

У време моје младости, дакле поодавно, дешавало се у мом крају да неко испадне кукавица и ми то искоментаришемо: “испао је жена”. То наравно значи да смо ми млади тада сматрали (а верујем да је то остало и данас) да су жене плашљиве, а ми мушкарци храбри, па ако баш хоћеш неког да увредиш прилепиш му да је жена. Није свакако лепо, али тако беше (а и сад је вероватно) …

У овим мрачним и несрећним временимa у земљи Србији постоји више симбола и показатеља колико смо пропали и докле смо стигли. Један од апостола нашег посрнућа (свакако не једини) је и таблоид којем име не бих ни спомињао јер је и небитно. Такви су настали давно и успешно се развијају и напредују све до данашњих дана увек близу сваке власти према којој иду као свиње ка пуном кориту.

Да будем најкраћи у опису што год могу: лист је направљен превасходно за психички поремећене особе којима су туђи животи важнији од сопственог и живота своје породице и деце. У сврху задовољавања страсти ове публике овде је могуће пронаћи пикантне детаље о другом мужу познате спикерке, код ког хирурга је увећала сисе нова нада српске естреде, а све илустровано фотографијама које су у своје време биле дозвољене само у порнографским магазинима. Посебно детаљно се преносе догађања из локалних ријалити програма, а са нагласком шта се било у клозету или испод ћебета.

И тако једног дана непоменути лист објављује рекламу за следећи број у коме ће да се ексклузивно објави од познатог астролога детаљни недељни хороскоп, а уз ово, у истом ексклузивном издању, поклон за верне читаоце, мала икона у боји Светог Ђорђа јер му баш на тај дан пада црвено слово. Погођен овом рекламом, што би се шатровачки рекло “пукнем” и објавим из далеке Аустралије текст у коме напишем да бих да сам у Београду 6. маја (по новом календару) понео икону свог заштитника Светог Великомученика Георгија, а за кога верујем да ме је бар три пута у животу спасао, и онда узвикнуо: “Доста лопови, манијаци, кретени, доста, доста !!!”. Ако има ко да их чита, па нек пишу о старлетама, криминалцима, политичарима, нек објављују бљувотине за своје верне следбеника, али оканите се светитеља стоко грдна! Наравно да тада као и много, много пута раније нико није реаговао на дивљање оних који нам трују животе, а и оно што сам написао није ни био неки позив на протест него само да мени буде лакше јер сам бар муку изнео, а не сакрио у себи.

Прочитајте још:  Да ли је ово последње поколење?

И настави таблоид да ради свој прљави посао, све јaче, боље и брже, а онда прошле недеље за чудо невиђено испред просторија цењеног листа се појавило стотинак људи који су испровоцирани дошли и узвикивали исто оно што је и мени било напамет “Доста више примитивци, манијаци, стоко људска, доста силоватељи српског народа, доста!”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За оне који баш детаљно не прате дешавања у Отаџбини сада следи изненађење. Тих стотонак људи који су уз транспаренте гневно протествовали су биле жене, све једна до једне, младе и оне нешто старије. Њих је примитивизам таблоида увредио (сасвим неважно да ли неко мисли да је повод оправдан или није) и одлучиле су да се храбро појаве и пред камерама изнесу своје мишљење. Показаше нама мушкима како треба да се то ради.

Питам се како и зашто се десило да жене или сестре наше, ураде оно што смо ми мушкарци одавно требало да урадимо и место да им ми покажемо како треба, показаше оне нама . Е то је зато (да се вратим на почетак текста) што смо ми Срби постали веће жене од жена!

И зато на крају, браво нашим храбрим Српкињама, јер ако крв Карађорђа, Обилића, Принципа, јунака са Кајмачкалана више не тече у нашим венема, остала је у њиним.

Предраг Вучинић

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *