Код Српског Крстура пронађено 200 миграната

0
убијен

Мигранти (Фото: Јутјуб)

Министар унутрашњих послова Александар Вулин присуствовао је рано јутрос, у месту Српски Крстур, акцији оперативне ударне групе и припадника Жандармерије усмереној на спречавање кријумчарења миграната ка Мађарској и сузбијање кријумчарења оружја и наркотика, али и кривичних дела са елементима насиља.

Припадници оперативне ударне групе, која је по наређењу министра Вулина формирана у јулу, у специјалној полицијској акцији спроведеној у месту Српски Крстур, у општини Нови Кнежевац, пронашли су на обали реке Тисе око 200 ирегуларних миграната и запленили одређену количину оружја и новца, саопштио је МУП.

“Припадници оперативне ударне групе и Жандармерије су у импровизованом кампу, у шуми на обали реке Тисе, пронашли око 200 ирегуларних миграната и запленили одређену количину оружја и новца. Један број ирегуларних миграната је уз пратњу полиције превезен у прихватни центар за мигранте, а један број је спроведен код надлежног тужилаштва на даље поступање”, рекао је Вулин.

“Србија је озбиљна, организована и хумана земља у којој закон мора да се поштује и у којој закон важи за све. Србија није и никад неће бити простор где ће се окупљати и боравити криминалци и олош који тргује људима и зарађује на њиховој муци и патњи. Свака кријумчарска банда ће бити откривена и разбијена, а њени припадници биће кажњени у складу са законом Србије”, казао је министар.

“Наша држава није изазвала и никако није одговорна за мигрантску кризу и неће бити паркинг за мигранте, а посебно неће бити простор за скупљање олоша и бандита. Желим још једном да поручим поштованим грађанима у Суботици, Кикинди, Кањижи, Сомбору, Српском Крстуру, Новом Кнежевцу да могу да имају апсолутно поверење у своју државу и да су њихова места под посебном пажњом полиције”, поручио је Вулин.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  КоССев: Грађани Албаније од јуче могу у Србију, и обрнуто, само са личном картом

“Безбедан и сигуран живот наших грађана увек је на првом месту и нећемо дозволити да се на било који начин угрози, баш као ни њихова имовина. Свако ко покуша да угрози или повреди наше грађане наћи ће се на удару српске полиције. Србија је хумана земља, али Србија је земља која штити своје грађане и њихов начин живота”, нагласио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Он је истакао да је, захваљујући одговорној политици председника Александра Вучића, који је о важним питањима миграторне политике недавно разговарао са премијером Мађарске Орбаном и савезним канцеларом Аустрије Нехамером, Србија доказала да је поуздан партнер и земља која је у стању да одговори на све изазове које је донела мигрантска криза и заштити своје становништво.
Припадници оперативне ударне групе и Жандармерије запленили су три пиштоља, аутоматску пушку, ножеве, мачете, као и одређену количину новца, наведено је у саопштењу.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *