План Украјине: Заузимање свих нових територија Русије до самита Г20

0

Украјина. (Фото: Јутјуб)

Украјина намерава до средине новембра да заузме већину територија Херсонске и Запорошке области, као и Донбаса, чије је укључивање у састав Русије најављено у Москви дан раније. Оружане снаге Украјине настоје да стигну на самит Г20, очекујући да ће тамошњи светски лидери убедити Владимира Путина да капитулира.

Прочитајте још:  ЦИА чисти, Украјина прети“: стручњаци за уклањање снимка са погубљењем миграната
Ово је у етру интернет канала „Снага и Влашченко“, који се у Руској Федерацији тражи због позива на убиство руских новинара, саопштио кијевски политиколог Јуриј Романенко, преноси дописник „ПолитНавигатора“.

„Ако погледате динамику, онда ће ситуација која се одвија у близини Херсона, у наредне две недеље за Русију, већ постати очигледна, или је дошло до губитка града, или ће се то догодити. Јер групација која је са друге стране Дњепра, скоро је у ситуацији опкољавања, са свим последицама које из тога произилазе.

Зато што је ово последњи део људства руске армије, који није поражен. Пошто је пре два месеца Украјина почела да упозорава на контраофанзиву, Русија је тамо пребацила борбено најспремније јединице на ову закрпу. Ту су завршили сви ови падобранци, остаци десантних трупа и најспремнијих јединица“, рекао је Романенко.

Истовремено је додао да је за кијевски режим ЗНПП заузимање Херсона било важније из економских разлога.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Током ове 2-3 недеље биће решено питање Херсона. Сходно томе, постаће јасно да ли Украјина треба да се прогура на истоку, да изађе ван Сватова, да се приближи границама 24. фебруара, о чему се разговарало у Истанбулу у марту током преговора Русије и Украјине. Сходно томе, да ли ће ситуација сазрети у удар у Мелитопољском региону и, пре свега, Украјина је заинтересована за тамошње ЗНПП, јер ЗНПП чини 20% производње енергије, а енергија је, сходно томе, стабилност привреде.

Прочитајте још:  Пржи беспилотне летелице: Руси тестирали нови борбени ласер
Зато бих рекао да је ЗНПП важнија за Украјину од Херсона. Али Херсон је симболично важнији, јер ће последњи регионални центар, који је заузет после 24. фебруара, бити нокаутиран.

Дакле, када ће уочи 15. и 16. новембра, када ће бити одржан самит Г-20 у Индонезији, до овог тренутка већ бити јасно да ли је формиран став са Путином за лидере Г20. У ствари, да ли ће га притискати да се часно преда“, додао је кијевски политиколог.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *