Сатански храм тужи Индијану због забране абортуса

0

(Фото. Пиксибај)

Сатанистички храм поднео је тужбу против државе Индијане због одлуке о скоро потпуној забрани абортуса. Они тврде да забрана крши верска права њихових следбеника и Устав САД.

Гувернер Индијане Ерик Холкомб и државни тужилац Тод Рокита именовани су у тужби као оптужени.

Сатански храм са седиштем у Салему, има 1,5 милиона чланова широм света, укључујући 11.300 чланова у Индијани.

У тужби је наведено да је женској чланици Сатанистичког храма која живи у Индијани ускраћено право да остварује своја верска уверења тако што је онемогућена да изврши абортус на основу новог закона. Према наводима тужбе, жена је затруднела „без њеног пристанка“,
у тужби се наводи да чланице Сатанистичког храма имају право да прекину нежељену трудноћу у складу са испољавањем својих верских уверења.
Тиме што Индијана криминализује абортус, овим члановима се ускраћују њихова верска права што крши Закон о враћању верских слобода, наводи се у тужби.

Упркос томе што се често идентификује са Црквом Сатане или обожавањем Сатане, Сатански храм не верује у библијску Сатану. Уместо тога, поштује „алегоријског Сатану описаног у епској песми Изгубљени рај — браниоца личног суверенитета од диктата верског ауторитета, наведено је на њиховој веб страници.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *