Група од 11 земаља у заједничкој изјави пред Саветом за људска права УН осудила русофобију

0
СБ УН

СБ УН

Група од 11 земаља издала је заједничко саопштење пред Саветом за људска права УН у којем се осуђује дискриминација Руса и руског говорног становништва у неким државама, саопштило је стално представништво Русије при организацији у Женеви.

Документ су потписале Русија, Белорусија, Боливија, Кина, Етиопија, Иран, Северна Кореја, Мјанмар, Никарагва, Сирија и Венецуела.

„Дубоко смо забринути због невиђених размера и дубине дискриминације коју су власти бројних земаља последњих месеци покренуле против Руса и људи који говоре руски“, наводи се у саопштењу.

Истиче се да ово што се дешава грубо крши Универзалну декларацију о људским правима, обавезе заинтересованих земаља према међународним споразумима о људским правима, Међународну конвенцију о елиминацији свих облика расне дискриминације и друге међународне уговоре у области промоције и заштите. људских права.

Земље потписнице документа позвале су владе да одмах зауставе „ову хистерију“, прогон Руса и људи који говоре руски, као и да се врате испуњавању обавеза из области људских права.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Раније је председник Владимир Путин рекао да је један од разлога вековне русофобије то што Русија није дозволила да буде опљачкана у периоду колонијалних освајања и приморала европљане да воде обострано корисну трговину. Председник је такође приметио да садашња западна русофобија није ништа друго до расизам.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *