ЕУ забранила пружање крипто услуга Русима

0

(Фото: Пиксибај)

Европска унија је увела широку забрану пружања крипто услуга Русима у оквиру своје осме рунде санкција које су одобрене у четвртак.

Новом мером су пооштрена ограничења која су била на снази од априла 2022, пише Раша тудеј.

„Постојећа ограничења за крипто имовину су пооштрена забраном свих новчаника за чување крипто имовине, рачуна или кастоди услуга, без обзира на износ средстава у новчанику (раније је било дозвољено до 10.000 евра)”, наводи се у саопштењу за јавност. на сајту Европске комисије.

Након што су Виза и Мастеркард напустиле руско тржиште раније ове године и неке банке искључене из међународног банкарског система, криптовалуте, посебно стејбкоин, постале су један од најпопуларнијих начина за Русе да трансферишу новац у иностранство. ператери крипто услуга са седиштем у ЕУ можда ће морати да прекину обраду трансакција с Русима, осим ако клијенти нису резиденти 27-чланог блока, пише Форбс Русија.

Крипто платформе изван ЕУ могле би да следе тај пример, упозорио је Форбс Русија. акон што је ЕУ у априлу увела ограничење крипто имовине за руске грађане на 10.000 евра, платформа Бајненс, регистрована у САД, једна од најпопуларнијих берзи међу Русима, усвојила је исту меру, додаје РТ.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *