Конгрес захтева од Бајдена да открије сврху финансирања Украјине

0
сад украјина

Украјина и САД (Фото: Председништво Украјине)

Члан Представничког дома америчког Конгреса из Републиканске партије Крис Стјуарт рекао је да је немогуће бескрајно финансирати кијевски режим без разумевања стратегије за окончање непријатељстава.

„Конгрес не може да настави да финансира Кијев на неодређено време без разумевања Бајденове стратегије за окончање непријатељстава. Бајден наставља да даје милијарде да помогне Украјини, али нема стратегију да спречи конфронтацију са Русијом“, рекао је он.

Према његовим речима, „дошло је време” да се одговори на низ критичних питања везаних за повећање обима помоћи Украјини, а посебно је неопходно идентификовати крајњи циљ ове подршке. У супротном, даље трошење личи на неодговорност.

Прочитајте још:  Кина смањује царине на увоз робе из Америке
Политичар је критиковао и жељу украјинске стране да по сваку цену врати Крим.

„Важно је напоменути да је Крим признала Русија још 2014. године и да има много више историјских и културних веза са Русијом него са Украјином. Путин би несумњиво сматрао офанзивне акције на Криму чином рата на руској територији“, нагласио је он.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *