Швајцарска компанија нуди утврђене луксузне бункере за апокалипсу

0

Швајцарска фирма која снабдева утврђене подземне резиденције представила је своје нове бункере Л’ Херитаж – за појединце са изузетно високом нето вредношћу који желе да прођу кроз апокалипсу окупани у крилу луксуза на који су навикли.

Компанија Опидум је наручила од француског архитекте Марка Прижента да дизајнира пространа подземна пребивалишта за “невиђена времена” – при чему свако нуди најмање 10.000 квадратних метара простора.

Резиденције се могу прилагодити укусу власника – и могу укључивати додатне садржаје као што су изузетно велика гаража, приватна уметничка галерија, салони за састанке, затворени врт, па чак и спа центар са приватним базеном, наводи Роб Рипорт.

Резиденције имају два независна система за филтрирање ваздуха – примарну јединицу за мирнодопске операције која обезбеђује свеж ваздух на неодређено време и најсавременији систем секундарне филтрације ваздуха који може да заштити од загађивача у ваздуху „било да су радиоактивног, хемијског, биолошког или нуклеарног порекла“, наводи се на сајту.

Уколико се укаже потреба, Опидумова јединствена резерва ваздуха високог притиска и унутрашња циркулација обезбеђују довољан ниво кисеоника у згради и истовремено одржавају натпритисак како би се обезбедила апсолутна херметичност и непропусност за гас из унутрашњег окружења.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Филтрација ваздуха укључује систем за уклањање ЦО2 како би се обезбедио ваздух за дисање када нема довољно свежег ваздуха или нема довода свежег ваздуха у згради. Ако је потребно, помоћно напајање повезано са уклањањем ЦО2 ће обезбедити довољан ниво кисеоника. -Опидум

Главна конструкција је армирано-бетонска шкољка дизајнирана за статичка и динамичка оптерећења, ударне таласе, сеизмичност и друге факторе, а склоништа се могу чак „пројектовати на највиши ниво заштите НАТО СТАНАГ 2280:2016“.

Прочитајте још:  Швајцарска либерализује прописе за промену пола

Јака сигурност је кључна, с обзиром да су ови бункери направљени да преброде апокалипсу у екстремном луксузу. У том циљу, ојачана врата контролишу се мулти-биометријским мерачем који скенира лице, зеницу ока, длан и отиске прстију станара. Свака резиденција такође долази са интегрисаним безбедносним системом војног нивоа, као и (наравно) могућношћу преживљавања ван мреже.

“То су места спокоја и апсолутне сигурности за власнике и њихове породице. Привилеговани смо да нашим клијентима понудимо највиши ниво услуге, стварајући прелепа места која ће штитити њих и њихово наслеђе за генерације које долазе”, рекао је оснивач и извршни директор Опидума Јакуб Замразил у саопштењу.

Ови бункери су доступни у САД, ЕУ, Уједињеном Краљевству и Уједињеним Арапским Емиратима.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *