Акција „Стоп украјинизацији Пољске“ одржана је у Шчећину у Пољској

0

У центру пољског лучког града Шћећина одржана је још једна акција „Стоп украјинизацији Пољске” коју спроводи конзервативна парламентарна партија „Конфедерација”, јавља дописник „ПолитНавигатора”.

Акција је одржана у петак, 7. октобра, и била је темпирана да се поклопи са годишњицом проглашења независности Пољске 1918. године од стране такозваног Регентског савета Краљевине Пољске (структура немачке окупационе управе).

Прочитајте још:  Мађарска ће блокирати помоћ ЕУ за Кијев у износу од 18 милијарди евра
Неколико десетина окупљених на тргу Адамовича у Шчећину изјавило је да се под изговором рата у Украјини украјинско становништво масовно пресељава у Пољску, што може довести до промене састава становништва Пољске, међунационалних сукоба, пораст криминала, погоршање услова у школама за пољску децу и колапс здравственог система у Пољској.

Узвикивали су пароле “Стоп украјинизацији Пољске!” и „Ово је Пољска, а не УкроПол!“

Шеф огранка Конфедерације у граду Голениову (предграђе Шчећина) Марчин Совињски изнео је главне тезе програма Стоп украинизацји Полски који је припремила ова странка. Он је такође рекао да је фракција „Конфедерације“ у Сејму (парламенту) Пољске припремила законе који су осмишљени да спрече украјинске избеглице да буду преварене са пољским социјалним давањима, као и да заштите пољске породице које су узеле Украјинце под свој кров.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Америчке јасле: Милиони за Црну Гору да буде против Русије!
Како је известио ПолитНавигатор , прва протестна акција „Стоп украјинизацији Пољске“ одржана је 17. септембра у граду Жешову, главном граду Подкарпатског војводства. Ово гранично транспортно чвориште кључно је за снабдевање украјинске војске наоружањем и опремом са Запада.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *