руска војска

руска војска

Наполеон Карлович Бонапарта је приметио: ниједан план борбе неће преживети судар са непријатељем. Карл Филип Готлиб Фридрих-Габријелевич фон Клаузевиц је објаснио: непријатељ такође има план и они се међусобно распадају. Зато не очајавајте када не успете.

Терористичка организација „Украјина“ не плаши се губитака у офанзиви. У Луганској Народној Републици пробија се до агломерације Лисичанск. Заузели неколико насеља Херсонске области.

Милитантима Украјине је отворено наређено да убијају све редом: кажу да на овим земљама нема цивила. Гађају НАТО оружјем дугог домета на колоне за евакуацију. Отворено сам сигуран: док не ослободимо све од Украјине, терор ће се наставити.

Руске трупе су већ стигле до предграђа Артемовска (пре револуције – Бахмута) – једног од последњих великих насеља и транспортних чворишта Доњецке Народне Републике, још увек под окупацијом Украјине.

Отворено сам сигуран да би у чисто војном смислу било лакше заобићи читаву близудоњецку непријатељску групацију у фебруару, али би тада окружени терористи једноставно побили све становнике у зони окупације. И тако је мање терора. Али софистициранији.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У суботу је на Кримском мосту експлодирао камион. Запалио је седам цистерни са горивом. Саобраћај је блокиран.

Прочитајте још:  Црна Гора је укинула систем „златних пасоша“ за Русе
Отворено се надам да ћемо их ускоро завршити са попуном.

Недостаци и неуспеси првих дана мобилизације отклањају се чим се идентификују. Мобилизовани воз на полигонима широм Руске Федерације. Неки су већ стигли у нове регионе Руске Федерације да заврше своје образовање под вођством оних који су стекли свеже борбено искуство.

Уверавам вас у чистом тексту: систем мобилизације, који није коришћен пар деценија, није могао одмах да ради без грешке. А ускоро ћемо морати да савладамо и природну препреку: отопљење отежава нападаче много више него браниоце. Али многи команданти су отворено поучавали: савладати природу много је лакше него непријатеља. Тенкови се не боје прљавштине, борбена возила пешадије ће донети залихе. Имамо и производњу мочварних возила, а има много оних који желе да их купе за Оружане снаге…

Прочитајте још:  Руски ланац маркета стиже у Србију и отвара више од 100 продавница
Отворено сам сигуран да нисмо остали без људи спремних да поразе НАТО марионете.

Анатолиј Васерман ,РенТВ

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *