КОМУЊАРА Вук: Вучић да понови историјско „не“ из 48. и да буде као Тито!

1

Вук Драшковић

Лидер Српског покрета обнове и књижевник Вук Драшковић оценио је да ће се поновити 1948. година, када је Југославија рекла историјско “не” Совјетском Савезу, и да ће исход бити исти.

„Ризик са којим би се актуелна власт суочила уколико би одлучила да заокрене од Русије и окрене се ка Западу значајно је мањи од оног који је постојао 1948. године, када је Тито рекао историјско ‘не’ Стаљину, а када је свуда око Југославије била Стаљинова војска, рекао је Драшковић, у емисији „Пола сата Демостата“.

Прочитајте још:  Симболи нашег времена
У емисији у којој је говорио о спољној политици Србије, односу Србије са Русијом и ЕУ, решењу косовског питања, као и о својој новој књизи „Ожиљци живота“, Драшковић је на констатацију да је Александар Вучић 2019. године рекао „никад више ’48.“, рекао да ће се „1948. поновити и исход ће бити исти“.

„Ако се (Александар Вучић) одлучи на то историјско не, никаквог ризика неће бити. Ови што млате под црквеним барјацима, то би брзо издушило, јер ипак овај народ није народ који нема памети, који нема историјског искуства и памћења, само га треба мало подсетити“, истакао је Драшковић.

Прочитајте још:  Јулија Витјазова о Вучићу: Ја сам твој брат али ја сам роб
Драшковић је рекао да је само потребно отворити медије и саопштити народу истину о томе шта се догађа у Украјини, о злочинима које Путинова власт чини у Русији, те подсетити на злочине у региону који су се догодили ’90-тих.

„Никакав 27. март се не би поновио“, рекао је Драшковић, упитан да ли би се, уколико Вучић радикално преокрене Србију ка западу, поновио 27. март или ниво демонстрација као после потписивања Бриселског споразума, са неколико хиљада људи.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Србин инфо

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “КОМУЊАРА Вук: Вучић да понови историјско „не“ из 48. и да буде као Тито!

  1. Овај човек је типичан пример тога шта се неком деси када му Господ одузме памет. По томе колико је ко полудео могуће је видети колико бреме греха тај неко носи. Слушајући шта он прича хвата ме страх од тога какве неокајане грехе он носи на себи. Све до тога да почиње да ми га бива жао. Нажалост штета коју наноси Божијем народу Српском је огромна и што пре прекине већа је шанса да избегне уснијину злу коб. Ако је уопште у стању да се заустави…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *