Марија Алимпић: Немојте нас сводити на ниво некаквог вишећелијског организма

0
рађевине косово, имовину

Марија Алимпић

Поражавајуће је колико је било коментара на цитат Николе Пејаковића о важности људскости, у којима се налазе замерке, пита се а зашто не и једно и друго иако није ни речено да долази до искључивања било чега, и трабуња се о толеранцији и сличним реторичком подметачинама запада (јер је сам појам толеранције искоришћен и злоупотребљен као маска за прихватање оних облика понашања који су неретко морално неприхватљиви, а продукти су неолиберализма; толеранција, а посебно верска, плод је Истока, не икнвизиторског и крсташког Запада).

Ево овако, сама наука није довољна. Наука је најчешће у служби оног ко плаћа. Научник без етике и морала је у најмању руку штеточина и неретко монструм. Сви екоциди на планети су резултат науке и профита.

Људскост искључује екоцид.

Ово није манифест против науке него чињеница и показатељ да ни знање ни новац сами по себи нису ни добри ни лоши. У рукама доброг човека су добри, у рукама лошег су лоши.

Добар човек се не бива добијањем дипломе. Добар човек се васпитава и гаји цео живот, прво то чине родитељи и окружење, а касније се човек (не)васпитава сам бирајући путеве којима ће ићи кроз живот.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ови коментари само су показатељ ниског нивоа резоновања и (на)учених вредности без критичког размишљања, па чак и гордости и да је пред нама веома дуг пут до праведнијег друштва.

Није човек само мозак, има и душу и срце а шта ће свако од нас са тим урадити, на њему је, а то је управо она апсолутна слобода остављена Човеку.

Прочитајте још:  Марија Алимпић: Тужна судбина невладиног сектора!

Немојте нас сводити на ниво некаквог вишећелијског организма који се од компјутера разликује само по телесној температури и основним функцијама.

Марија Алимпић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *