СВЕТОСАВСКА: Бесплатан јавни превоз за пензионере, ђаке, студенте, свештенике…

0

Милорад Рашовић, одборнички кандидат и шеф Медијског тима СВЕТОСАВСКЕ

СВЕТОСАВСКА инсистира да се у главном граду Црне Горе омогући бесплатан јавни превоз за пензионере, свештенике, ђаке, студенте, кориснике социјалне помоћи и особе са инвалидитетом. Наш предлог јесте политички оригиналан у овој кампањи, али се, истовремено, позивамо на дио компаративних искустава у развијенијим друштвима која свој социјални амбијент уређују и поспјешују и оваквим бенефитима за осјетљиве дјелове популације.

СВЕТОСАВСКА сматра да свака од друштвених структура за које предлажемо повластицу коришћења бесплатног јавног превоза у граду, у пуној мјери заслужује такав третман. Дио њих због рањивости социјалног положаја, а дио зато што, у најмању руку, природом посла, морају имати вишак поштовања и повлашћен статус.

СВЕТОСАВСКА сматра да припадници најстарије популације требају захвалност овога друштва која се може ефикасно очитовати, између осталог, и кроз наш предлог. Такође, и они пред којима је будућност, могућности да сјутра допринесу напретку државе и који треба да одлучују о колективној судбини и доносе стратешке одлуке, очекују стимуланс.

Инсистирамо на укидању свих облика дискриминације у Црној Гори, по било ком основу. Борићемо се за пуну друштвену интеграцију особа са инвалидитетом. Вјерујемо да је предложени модел који поспјешује могућности ове социјално рањиве групе људи, значајан симболичан искорак у достизању инклузивности на којој у последње вријеме инсистирају бројни политички субјекти, али, нажалост, нико не повлачи конкретне кораке да се то у пракси и оствари.

Милорад Рашовић, одборнички кандидат и шеф Медијског тима СВЕТОСАВСКЕ

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *