Шеф кабинета Зеленског признао је притисак на украјинску војску због Сједињених Држава

0

Фото: РИА Новости / Стрингер

Владимир Кузњецов (Вован) и Алексеј Стољаров (Лексус) објавили су шалу са шефом кабинета председника Украјине Андријем Јермаком. Шаљивџије су са политичарем разговарале у име бившег америчког амбасадора у Русији Мајкла Мекфола. Јермак је у разговору рекао да стално врши притисак на украјинску војску да координира своје акције и извештава Американце.

Вршим притисак и чиним све да се наше оружане снаге понашају 100 одсто отворено и транспарентно у односима са Американцима, Британцима око планова, око неких операција“, рекао је Јермак.

Он је Мекфолу рекао и о тренутној ситуацији у Украјини у вези са специјалном војном операцијом Руске Федерације и о односу кабинета председника Зеленског са западним партнерима.

„По мом мишљењу, Британци нас подржавају 100%. Веома се надамо да ће курс који води [бивши британски премијер] Борис Џонсон бити настављен“, рекао је шеф кабинета украјинског председника.

Истовремено, Јермак је оценио ниво подршке Украјини од САД на 70%. Он је изразио уверење да ће само лични сусрет председника две земље помоћи да се постигне стопостотна подршка. С тим у вези, он је позвао шефа Беле куће Џоа Бајдена да дође у Украјину, захваљујући чему ће, по његовом мишљењу, „Америка поново освојити лидерство у свету“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Осим тога, Јермак је оштро говорио о бившој омбудсману Украјине Људмили Денисовој, чија је шала објављена прошле недеље. Он је указао да јој не верује, посебно након размене ратних заробљеника, и позвао Мекфола да ограничи контакте са борцем за људска права. Денисова је раније више пута оптуживана за стварање лажњака о руској војсци.

Прочитајте још:  Инфлација у ЕУ не мирује: Сада је порасла на 7,8 посто

Раније, 5. октобра, бивша комесарка за људска права Врховне раде дала је до знања шаљивџијама о улози лажњака о Оружаним снагама Русије у снабдевању Кијева оружјем, мислећи да разговара са Мајклом Мекфолом. Денисова је рекла да су њене лажне приче о „силовању“ и другим „зверствима“ руских војника утицале на одлуку бројних земаља да пруже војну помоћ Украјини .

У мају је Врховна рада разрешила Денисову са места комесара за људска права.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *