Чудан састанак у Њујорку: Јерменија има „заједничке интересе“ са Косовом

0

Министар спољних послова Јерменије Арарат Мирзојан одржао је 20. септембра у Њујорку састанак са „замеником премијера“, „министром спољних послова“ Косова Доником Гервала-Шварц. Према прес-служби Министарства спољних послова Јерменије, периодични састанци на међународним местима омогућавају странама да разговарају о питањима од заједничког интереса, да се упознају са ставовима једне друге о актуелним питањима.

„Министар спољних послова Јерменије је свом саговорнику представио последице последње агресије Азербејџана на суверену територију Јерменије и грубо кршење међународних хуманитарних права од стране Азербејџана“, наводи се у саопштењу.

Прочитајте још:  БРИТАНСКИ МИНИСТАР ОДБРАНЕ: Помоћи ћемо Србији да се одупре малигном утицају Русије
Заузврат, Доника Гервала-Шварц се осврнула на ситуацију на Западном Балкану. Током састанка, разговарано је и о перспективама сарадње на међународним платформама.

Напомињемо да Јерменија није међу земљама које су званично признале независност Косова. Самопроглашена Република Косово прогласила је своју независност 17. фебруара 2008. године. Данас је као суверену државу не признаје 95 од 193 државе чланице УН, укључујући сталне представнике Савета безбедности УН Русију и Кину, као и пет земаља чланица ЕУ.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *