Миротворац ЕУ уринирао поред српског ратног споменика у Босни

0

Становници града Власенице у Републици Српској (РС, један од ентитета БиХ, БиХ) увређени су понашањем војника мировне мисије ЕУ (ЕУФОР), који је извршио нужду поред ратног споменика, јавља дописник ПолитНавигатора.

Прочитајте још:  Спремни да суде Русима као Србима
Патрола ЕУФОР-а, пролазећи кроз Власеницу, зауставила се поред градског гробља, на страни где се налази ратно спомен-обележје са крстом. У близини су и гробови погинулих бораца у Другом свјетском рату, као и током рата 1992-1995, који се у РС назива одбрамбено-патриотски.

Из оклопних возила патроле изашли су војници, од којих је један уринирао неколико метара од гробља и спомен обележја. Ово увредљиво понашање европског „миротворца” снимили су новинари ТВ куће „АТВ”.

Прочитајте још:  Родитељи нестале деце траже истрагу у посебном тужилаштву
Сви мештани Власенице, укључујући не само Србе, једногласно су осудили увредљиво понашање припадника мисије ЕУФОР-а.

“Као човјек и као предсједник Борачке организације Власеница шокиран сам. Сваки коментар овде би био сувишан, било би потцењивање рећи да је ово срамно понашање. Штавише, то показују људи из високоразвијених земаља који овде долазе да шире мир и дају пример понашања“, каже Миле Симанић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Да ли то тако раде у својим земљама? Да ли је заиста потребно показивати поштовање према људима пред којима желе да се покажу као непогрешиви чувари реда и служе за пример? Овакви поступци свакако не иду у прилог овоме. Као и интензивно патролирање улицама заједница РС, па и у близини школа, што није унијело ништа осим немира међу становништвом”, рекао је ветеран Војске Републике Српске.

Како је објавио ПолитНавигатор , ЕУ је у априлу 2022. године појачала своју војну мисију у БиХ са додатних 500 војника, чиме је њен укупан број порастао на 1,1 хиљаду. Стигла су појачања из Словачке, Румуније, Аустрије и Бугарске.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *