Министарство одбране Руске Федерације добило је муницију која ствара аеросолну завесу

0

Централни истраживачки институт за прецизно инжењерство (ЦНИИТОЦХМАСХ, део Концерна Калашњиков Државне корпорације Ростец) испоручио је Министарству одбране РФ серију муниције за оптичко-електронску противмеру која ствара маскирни аеросолни екран за заштиту возила и оклопних возила од високе – прецизно оружје. Ово је наведено 12. октобра у поруци на сајту концерна.

„Муниција је део система за заштиту возила и оклопних возила од високопрецизног оружја и дизајнирана је да створи маскирни аеросолни екран у видљивом и ИЦ опсегу таласних дужина“, рекао је Антон Семењако, директор државних одбрамбених налога и производно-техничких питања. ТСНИИТОЦХМАСХ.

За гађање аеросолне муниције користе се лансери са једним или више носача. Такође се производе у ТСНИИТОЦХМАСХ-у.

За стварање аеросолне завесе на удаљености од 10 до 80 метара потребно је не више од две секунде. Шкољке се користе на температурама од минус 40 до плус 50 степени. Гађање муницијом врши се дуж колоне борбених возила са стране непријатељског напада.

Концерн је 21. септембра најавио усавршавање јуришне пушке АК-12 након што је коришћена у специјалној војној операцији за заштиту Донбаса . Одобрена техничка решења уносе се у пројектну документацију машине. Дизајни АК-12 из 2022. су бољи од претходно објављених производа.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Председник Русије Владимир Путин је 20. септембра захтевао да се у најкраћем могућем року повећа обим и смањи време производње у предузећима војно-индустријског комплекса земље. Они морају да обезбеде испоруку потребне опреме и наоружања трупама што је пре могуће, рекао је он.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *