Потпредседник Владе Србије предлаже да се „раздвоје Владимир Путин и руски народ“

0

(фото:НСПМ)

До сада на седницама Владе Србије није било речи о питању могућих санкција Русији. Вероватно ће нова Влада Србије донети одлуку о овом питању“, рекла је потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић у изјави за Еуроневс.

Нова влада, према одредбама Устава Србије, мора бити формирана до 30. октобра . Ако се то не деси до тада, мораће да се одрже ванредни избори.

Михајловићева, која је и министарка енергетике Србије, рекла је да се сложила да Србија треба да одлучи да ли жели да припада Европској унији или не, а ако хоће, онда треба да поштује европске принципе и да усклађује своју политику са политиком Уније, јер „ трећег нема“.

Прочитајте још:  Више од 40 организатора илегалне миграције приведено у Турској
Према њеним речима, по питању увођења санкција Русији, ситуацију не треба схватати веома озбиљно.

„Мислим да би се требало одлучније дистанцирати [од Русије?]. Многи ће се наљутити када ово кажем, али не сумњам у позицију Србије. Ако погледате карту, Србија је у Европи. Србија заузима своје место у Европи. Званично или незванично, директно или индиректно, Србија се изјаснила да идемо ка европским интеграцијама. У том контексту, наша политика такође мора бити усклађена са политиком Европске уније.”

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Вучић је признао да је његова политика према Косову у последњих 10 година погрешна
Она је истакла да је „неопходно раздвојити Владимира Путина и руски народ“.

„Нико не каже да ћемо престати да читамо Толстоја или да више нећемо имати пријатеље у Русији, али, с друге стране, не може се подржати политика која је практично довела до освајачког рата. рекла је Михајловићева.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *