Улазак Украјине у НАТО води у Трећи светски рат

0

Улазак Украјине у НАТО може довести до Трећег светског рата и сама алијанса је тога свесна, поручио је заменик секретара Савета безбедности Русије Александар Венедиктов.

Према његовим речима, захтев Украјине за брзо чланство у НАТО је „пре пропагандни потез”.

„Кијев је свестан да би такав корак значио загарантовану ескалацију до Трећег светског рата. Очигледно, они рачунају да направе информативну буку и још једном скрену пажњу на себе”, рекао је Венедиктов, преноси Танјуг.

Он такође није искључио да неки делови украјинског руководства „заиста очекују да њихова земља буде примљена у НАТО”.
Венедиктов је рекао и да” упркос изјавама да нису умешани у догађаје у Украјини, стварне акције које предузима Запад показују да су они директна страна у сукобу”.

Руски званичник је скренуо пажњу на чињеницу да би „приступање Украјине НАТО аутоматски дало нови квалитет укључивању Запада у сукоб” пошто би тада ступио на снагу пети члан о колективној одбрани Северноатланског уговора.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Заменик секретара Савета безбедности Русије указао је на тешке последице оваквог деловања по цело човечанство.
„Чланице НАТО и саме разумеју самоубилачку природу оваквог корака”, рекао је.

Венедиктов је приметио да су „захтев Кијева одмах подржале земље источне Европе, као и државе Балтика, али да су „озбиљније силе, па чак и сам Брисел, реаговали на ову иницијативу без ентузијазма и одмах изнели стандардни сет контрааргумената ,непоштовање стандарда алијансе, постојање територијалних спорова и тако даље”.

Он је закључио да позиција Русије остаје непромењена и да је за Москву „неприхватљиво приступање Украјине НАТО или неким другим савезима формираним под окриљем Америке”.

Прочитајте још:  Ердоган је освојио 50,97 одсто гласова након обраде података из 75 одсто гласачких кутија на председничким изборима у Турској

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *