ВЛАДА СРБИЈЕ КРИЈЕ ДОКУМЕНТ ОД ЈАВНОСТИ: Шта је потписано са Норвешком?

0

Зорана Михајловић (Фото: Спутњик)

Потпредседница владе и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић изјавила је данас у Кули, на питање новинара о закључку владе у вези са сарадњом са Норвешком у области енергетике, да то министарство није било предлагач овог акта, нити је консултовано у његовој изради, а да због ознаке поверљивости неће коментарисати његов садржај.

“Кад је реч о документу који наводите, усвојени закључак владе носи ознаку поверљивости и стога се не може објављивати нити коментарисати његов садржај. Министарство енергетике није било предлагач овог акта, није консултовано у његовој изради и немам законска права да коментаришем”, рекла је Михајловићева, саопштило је министарство.

Каже да министарство ради два најважнија документа која ће одредити правце развоја наше енергетике у наредним деценијама.

“Један је стратегија развоја енергетике, на чијој изради раде Електротехнички институт Никола Тесла и Рударско-геолошки факултет Универзитета у Београду, а који су изабрани после спроведене јавне набавке.

Прочитајте још:  Пале акције компаније Рио Тинто после одлуке Владе Србије
Други важан документ је интегрисани национални план за климу и енергетику до 2030, са визијом до 2050. године, који ће одредити јасне циљеве о смањењу потрошње, коришћењу обновљивих извора енергије, смањењу емисије гасова са ефектом стаклене баште”, рекла је Михајловић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Додаје да су то документи чију израду је покренуло министарство.

“То су јавни подаци, учествују бројне институције, државна предузећа, невладин сектор, а све друго у чему министарство није учествовало, посебно кад има ознаку да је строго поверљиво, не коментаришем. Нисам коментарисала никада такве документе, јер то није у складу са законом“, рекла је Михајловићева, наведено је у саопштењу.

Прочитајте још:  Инжењери: Данашња Вучићева изјава из Костолца је потврда и доказ јавашлука, нестручности и полтронства
Медији су раније пренели да је влада Влада Србије склопила тајни уговор о енергетици с Норвежанима, фирмом “Rystad Energy” о консултантским услугама за енергетски сектор.

Правда

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *