Босна и Херцеговина подржала осми пакет санкција Русији

0
бих
“Савет је одлучио да се назив Одлуке (ЦФСП) 2022/266 треба да се измени и да се географски опсег ограничења садржаних у њој прошири на сва подручја која нису под контролом владе Украјине у областима Доњецк, Херсон, Луганск и Запорожје.
Земље кандидати Северна Македонија, Црна Гора, Албанија и Украјина, земље потенцијални кандидати Босна и Херцеговина и Грузија, те земље ЕФТА – Исланд, Лихтенштајн и Норвешка, чланице Европског економског простора, усклађују се са овом Одлуком Савета.
Оне ће обезбедити да њихове националне политике буду у складу са овом Одлуком Савета.
Европска унија прима на знање ову посвећеност и поздравља је”, наводи се у саопштењу ЕУ.

У питању су мере усвојене као одговор на “угрожавање територијалног интегритета Украјине”. 
 
Европска унија наметнула је 6. октобра нове трговачке санкције Русији и проширила листу особа којим замрзава имовину и забрањује путовања на простор ЕУ. 
 
Санкције доносе и ограничење цена руске нафте и забрану држављанима ЕУ да буду у управним одборима или руководствима фирми које припадају руској држави. 
Санкције укључују потпуни ембарго на увоз сирове руске нафте морским путем. 
Санкције доносе забрану увоза производа од железа, машина и уређаја, пластике, возила, текстила, ципела, коже, керамике и др..
БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *