Страшило УН и реинкарнација Вавилона

0

Шта обећава „глобално антируско гласање“ које организују Сједињене Државе?

Нико на свету нема право да диктира своју вољу свима другима. Штавише, да диктирају цинично, не откривајући смисао својих „беседа“. Ево „проповеди“ једног емитера „истине у крајњој инстанци“:

„Гласање на Генералној скупштини УН, свет је показао да је уједињенији и одлучнији него икада да Русију сматра одговорном  „ за своја кршења“, рекао је амерички председник Бајден.

„Улози у овом сукобу су јасни свима – и као одговор, свет је послао јасну поруку: Русија не може да избрише суверену државу са мапе. Русија не може силом да мења границе. Русија не може да заузме територију друге земље као своју“, рекао је амерички лидер.

О чему је Бајден? „Глобално антируско гласање“ које су Американци намештали на Генералној скупштини УН 12. октобра организатори сматрају полазном тачком највеће „специјалне операције“. Сада ће резултат гласања Запад искористити да потпуно истисне Русију из међународне организације, укључујући и лишавање права вета у Савету безбедности УН. Или укидање самог права вета, које колективном Западу, који је у оквиру УН формирао беспрекорну „гласачку машину” у сопственим интересима, апсолутно није потребно.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Американци не одусталу у намери економског и политичког самоубиства: Уводе визна ограничења кинеским званичницима
То се ради како би се Запад дочепао „правног“ механизма који личи на највиши орган међународног права, а који ће бити проста већина гласова (подразумева се, већина коју контролишу Сједињене Државе), да одлучује о судбини једне државе до објаве рата овој држави.„у име Уједињених нација“.

Задатак није најлакши, али ће Запад покушати да га реши, упркос чињеници да постоји много препрека на путу овог подухвата. А прва од њих је Повеља УН, која не предвиђа никакве механизме за лишавање моћи Русије, укључујући право вета. Међутим, вода троши камен, а Запад константно чини кораке у том правцу. Ево једног од последњих корака.

Делегати 76. заседања Генералне скупштине УН су 26. априла 2022. године, на иницијативу Лихтенштајна , усвојили  резолуцију у којој се наводи: „Генерална скупштина одлучује да се председник Генералне скупштине састане, у року од 10 радних дана након вето једног или више сталних чланова Савета безбедности, формални састанак на којем ће се одржати дебата о ситуацији на коју је примењен вето, под условом да се Скупштина не састане на хитној посебној седници о истом питању . ”

Иако резолуција не утиче на прерогатив сталних чланица Савета безбедности УН да користе право вета, ово је покрет у правцу који је повољан за Запад, почиње да копа под темеље УН. Тунел ће се проширити и продубити. Запад сада има прилику да спекулише да систем УН, успостављен 1945. године, више не „одговара вољи народа света“. А у име неког Лихтештајна или Тринидада и Тобага, САД ће захтевати његову „радикалну реформу“ како би покренуле америчку гласачку машину у пуном капацитету и успоставиле западну доминацију под маском лажне УН.

Све се ово већ догодило. Укључујући и нашу земљу. Још почетком 1950-их, совјетско руководство је осудило Запад за исту саботажу против УН како би највећу међународну организацију ставило под потпуну контролу Запада.

Из разговора  И.В. Стаљин са дописником листа Правда 17. фебруара 1951: „Уједињене нације, створене као бедем мира, претварају се у ратно оружје, у средство за покретање новог светског рата. Агресорско језгро УН чини десет земаља – чланица агресивног Северноатлантског пакта (САД, Енглеска, Француска, Канада, Белгија, Холандија, Луксембург, Данска, Норвешка, Исланд) и двадесет земаља Латинске Америке (Аргентина, Бразил, Боливија, Чиле, Колумбија, Костарика, Куба, Доминиканска Република, Еквадор, Ел Салвадор, Гватемала, Хаити, Хондурас, Мексико, Никарагва, Панама, Парагвај, Перу, Уругвај, Венецуела). Представници ових земаља сада одлучују о судбини рата и мира у УН. Управо су они извршили срамну одлуку у УН о агресивности НР Кине.

За садашњи поредак у УН карактеристично је да, на пример, мала Доминиканска Република у Америци, са једва два милиона становника, сада има исту тежину у УН као Индија, а много већу од Народне Републике Кине, лишен права гласа у УН.

Тиме, претварајући се у инструмент агресивног рата, УН истовремено престају да буду светска организација равноправних нација. У ствари, УН сада нису толико светска организација колико организација за Американце, која делује по налогу америчких агресора. Не само да Сједињене Америчке Државе и Канада настоје да покрену нови рат, већ је на овом путу и ​​двадесетак латиноамеричких земаља, чији земљопоседници и трговци жељни новог рата негде у Европи или Азији да би продали робу зараћеним земљама по супер високим ценама и уновчити милионе у овој крвавој афери. Никоме није тајна да представници двадесетак земаља Латинске Америке сада представљају најсједињенију и најпослушнију војску Сједињених Америчких Држава у Уједињеним нацијама.

Уједињене нације тако крећу на неславни пут Лиге народа. Тиме закопава свој морални ауторитет и осуђује себе на распад.

Прочитајте још:  Поводом Јоаникијевог слављења Тита и комуниста
Стаљин је тачно видео. Максимум који савремени Запад може да постигне у покушају да понови авантуру од пре више од 70 година јесте да уништи УН по узору на предратну Лигу народа. Резултат те политике био је Други светски рат.

Да ли се Западу жури да покрене трећи светски рат? Уздржимо се од одговора.

Према старозаветној књизи пророка Данила, за време празника вавилонског краља Валтазара, непосредно пре пада Вавилона, на зиду се појавио ватрени натпис:  „Мене, текел, фарес“. Пророк Данило је открио цару знак: „За мене је Бог избројао твоје царство и окончао га; Текел – измерени сте на ваги и сматрате се веома лаким; Перез – твоје краљевство је подељено и предато Медијима и Персијанцима.

Пре уништења, Вавилон је себе такође доживљавао као центар света…

Јуриј Борисов/ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *