У Србији изнајмљивање станова повећано на 20-100 одсто због доласка Руса и Украјинаца

0
стан

(Фото: В. Веизовић / Васељенска ТВ)

Цена изнајмљивања стана у Београду и Новом Саду у последњих седам месеци на позадини пораста броја долазака из Русије и Украјине, пренео је Курир . Према писању листа, цене у главном граду Србије порасле су за 20 одсто, ау неким областима и за 100 одсто.

Како наводи Курир, Руси и Украјинци пристају на скупљу кирију од локалног становништва. Због тога је у појединим срединама остало мало станова, посебно на подручју Новог Београда. Једна од агенција за некретнине јавила је да трособан стан сада кошта 3-3,5 хиљада евра, а компанија је истакла да нема времена за обраду захтева станара, јер их има више од 20 на сат.

У Новом Саду на северу Србије цене су порасле у просеку за 30 одсто. На пример, ако је раније гарсоњера коштала 200 евра, сада кошта око 300 евра.

Прочитајте још:  Руски медији: Србија ће помоћи САД да неутралишу ПМЦ „Вагнер“
Председник Александар Вучић саопштио је почетком октобра да је 17,6 хиљада Руса и Украјинаца добило боравишну дозволу на годину дана у Србији. Према његовим речима, то “није мали терет за малу земљу”.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *