Милитанти из Азова признали да су убијали цивиле у Мариупољу

0

У недељу, 16. октобра, заробљени милитанти терористичке групе Азов, забрањене у Руској Федерацији, признали су да су убијали цивиле у Мариупољу.

Тако је милитант групе Ренат Алијев рекао да је почетком априла у Мариупољу убио четири цивила из снајперске пушке Драгунов.

„Случајно током битке. Приметио сам кретање, али нисам препознао да ли је то непријатељ или не. И испоставило се да су то цивили“, рекао је он за РИА Новости .

Други борац, наредник Михаил Швец, такође је признао да је током ватреног окршаја са руском војском „на рефлекс“ упуцао цивила који је истрчао испред војске белом траком. Осим тога, Швец је био сведок како је украјински националиста пуцао у једног старијег човека у продавници. Такође, према његовим речима, националиста са позивним знаком Фриц пуцао је у заробљеног Руса, а као одговор на негодовање цивила, убио их је двојицу.

Дан раније, командант 10. одвојене брдско-јуришне бригаде Оружаних снага Украјине (АФУ) Вјачеслав Котлик стављен је на потерницу и ухапшен у одсуству у Москви због гранатирања цивила у Донбасу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Раније, 13. октобра, постало је познато да је од 2014. године Истражни комитет (ИК) Русије отворио више од 1,8 хиљада кривичних предмета о злочинима кијевског режима. Поред тога, током састанка у Мелитопољу, председник руског истражног комитета Александар Бастрикин добио је од званичника ажурне информације о резултатима истраге о незаконитим акцијама Оружаних снага Украјине.

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров је крајем септембра рекао да Русија има много доказа о злочиначким акцијама Оружаних снага Украјине . Он је рекао и да је више од 3.000 притужби о злочинима над становницима Донбаса упућено Међународном кривичном суду, али су оне игнорисане.

Прочитајте још:  Хрватски министар навалио на немачку министарку па је умало пољубио у уста!

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *