Дачић: Неспорно је да ће СНС и СПС чинити и нову владу

0
Дачић

Дачић (Фото: Јутјуб)

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је вечерас да је неспорно да ће Српска напредна странка и СПС чинити и нову владу Србије.

Дачић је гостујући на у емисији Хит-Твит телевизије Пинк казао да су председник СНС-а Александар Вучић и он данас још једном потврдили спремност за стратешком политичком сарадњом.

Према његовим речима, и Вучић и он су задовољни оним што су заједно постигли на многим пољима од 2012.

“Сматрамо и да је интерес Србије да се то настави и у будућем периоду”, казао је Дачић.

Каже да би у овој недељи требало да буду одржане седнице највиших партијских органа где ће се њихов данашњи договор о стратешком партнерству потврдити.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Али, неоспорно је да ћемо чинити заједно и нову владу Србије. Разговарали смо о свим аспектима политике, појединачним темама, био је то успешан састанак, а поготову када су нам се придружиле и младе снаге”, казао је Дачић.

Лидер социјалиста, говорећи о тражењу ЕУ да Србија усклади визну политику са Унијом због повећаног броја миграната, пита како ЕУ дозвољава да уђу ти мигранти у земље Уније и где то пређу.

Дачић истиче да је за то да ти људи могу без виза да уђу у Србију и наводи да ЕУ хоће да казни Србију јер не зна да одради свој посао.

Иронично коментарише да ће Бурунди или Тунис, које са нама имају безвизни режим, да угрозе безбедност ЕУ.

“Око тога треба да се расправља, али то је лицемерно. Ми треба да поставимо питање ко сноси одговорност за хиљаде миграната који долазе у Србију из ЕУ, преко Бугарске и Грчке. И онда кажу могу до вас, али даље не”, истиче Дачић и указује на то да нема земље која има хуманији однос према мигрантима од Србије.

Прочитајте још:  До чега је СНС довео ГСП када и точкови убијају грађане по улицама Београда!

Говорећи о усклађивању спољне политике Србије са ЕУ, Дачић примећује и да су чланице ЕУ повећале трговину са Русијом и пита какве су то санкције.

“Не сумњам да сви желимо да будемо део ЕУ, али када су из Лондона ишли у Бриселу, увек су говорили идемо да бранимо интересе Велике Британије. И ми идемо да бранимо интересе Србије”, истиче Дачић.

Коментаришући Извештај Европске комисије о напретку Србије, Дачић каже да у последњих 20 година имамо различите извештаје и подсећа да док нису ухапшени Караџић и Младић, то је било основно питање, а чим су ухапшени, после два дана уследило је Косово.

“Да ли ћемо да уведемо санкције Русији није питање за ЕУ, него за нас, а наш одговор треба да буде у складу са нашим интересом. Ако је наш интерес онда да урадимо то”, наводи.

Додаје да је ова тема вештачка за Србију и истиче да се не расправља о Русији, Украјини, Немачкој…, већ о питању територијалног интегриитета.

“Ово није само питање односа према Русији, већ унутар политичко питање територијалног интегритета. Србија није променила ни за јоту свој став у протеклих 30 година, али погледајте како су други гласали у том периоду”, казао је.

Додаје да је наш интерес да видимо и да „колико можемо наставимо свој пут ка ЕУ” и истиче да ће спољна политика бити усклађена оног тренутка када постанемо чланица.

“Албанија има 100 одсто усклађеност и није могла да добије отварање преговора. Хоћемо ли ми да кажемо да Косово треба да уђе у УН? Јел нам не треба да тражимо помоћ од Русије, Кине, Индонезије? Ако не треба, увешћемо свима санкције”, навео је лидер социјалиста, пренео је Танјуг.

Прочитајте још:  Исповест напредњака из Крагујевца: Морам да скупим 10 сигурних гласова

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *