Министарство одбране Руске Федерације објавило снимак уништавања украјинских диверзаната

0

Руски падобранци уништили су диверзантске групе Оружаних снага Украјине (АПУ) које се крију у шумском појасу. Ово је 17. октобра саопштено у Министарству одбране Русије.

Војни ресор је објавио снимак на коме се тачно види како је дошло до ликвидације украјинских диверзаната. Снимак је преузет из хеликоптера.

„Користећи беспилотне летелице, Ваздушно-десантне снаге су откриле диверзантско-извиђачке групе Оружаних снага Украјине и оклопна возила маскирана у шумском појасу. Војници су гађали артиљеријом и противтенковским ракетним системима“, наводи се у поруци Министарства одбране на Телеграм каналу .

Као последица удара уништено је шест тенкова и возила, осам оклопних возила. Број ликвидираних диверзаната није прецизиран.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прошле недеље је руско Министарство одбране први пут објавило видео -снимак са употребом модернизоване муниције Ланцет која лута против украјинских милитаната.

Специјална војна операција заштите Донбаса , коју је 24. фебруара најавио руски председник Владимир Путин , се наставља. Одлука о његовом одржавању донета је у позадини заоштравања ситуације у региону услед гранатирања од стране украјинске војске.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *