САД желе да уведу санкције Ирану због „војне помоћи“ Русији

0

Америчка администрација намерава да уведе санкције Ирану због наводне испоруке оружја Русији, пише лист Политико , позивајући се на изворе у Белој кући.

Прочитајте још:  Шиптарска функционерка тражи америчку војну базу на северу Космета
Према речима саговорника издања, будуће санкције ће вероватно укључивати и економска ограничења и мере контроле извоза. Истовремено, напомиње се да ће се нове санкције односити и на треће стране које наводно помажу Москви и Техерану у снабдевању оружјем.

„Да ли ћемо предузети додатне кораке у вези са продајом иранског оружја Русији? Дефинитивно да. Свако ко прода Ирану материјале који могу да се користе за производњу дронова или балистичких пројектила, будите на опрезу, јер ћемо свакако увести санкције сваком ко дозволи. Иран да помогне Русији да убија Украјинце“, потврдио је један од извора.

Вашингтон пост је у недељу известио о наводној планираној испоруци балистичких ракета сопствене производње од Ирана Русији. Према америчким обавештајним подацима на које се позивају новинари, реч је о групи пројектила кратког домета Фатах-110 и Золфгар који могу да погоде циљеве на удаљености од 300 и 700 километара. Издање тврди да се Иран такође спрема да испоручи Русији додатне беспилотне летелице.
Почетком октобра ирански министар спољних послова Хосеин Амир Абдолајан рекао је да иранска страна није испоручила Русији оружје за употребу у непријатељствима у Украјини , јер ће „свака подршка оружјем једне од страна у сукобу одложити могућност успостављања мира. ” Званична представница Министарства спољних послова Русије Марија Захарова изјавила је да је тема руске куповине борбених дронова од Ирана вештачки убачена у америчке медије.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *