Пентагон каже да ће се САД фокусирати на обуздавање Кине против Тајвана

0
пентагон

Пентагон (Фото: defense.gov)

Америчка администрација ће се фокусирати на одвраћање потенцијалне кинеске војне акције против Тајвана, рекао је портпарол Пентагона бригадни генерал Ваздухопловства Патрик Рајдер.

Прочитајте још:  Бивши саветник Пентагона каже да су САД вероватно напале гасоводе Северног тока како би изоловале Немачку
Он је подсетио на изјаве Пекинга о спремности да употреби силу за повратак Тајвана.

„Са стратешке тачке гледишта, наша пажња је усмерена на одржавање стабилности и безбедности у целом региону… Стога ће наша пажња и даље бити усмерена на одвраћање потенцијалних непријатељстава и позивање обе стране да решавају ова питања мирним путем“, ТАСС цитира Рајдера.

Амерички генерал је додао да се политика САД према Кини и Тајвану није променила – Вашингтон се и даље придржава принципа „једне Кине”.

Раније је кинески председник Си Ђинпинг рекао да је Кина посвећена мирном уједињењу са Тајваном, али да неће обећати да ће се одрећи употребе силе .

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Скандал у немачкој армији: 26 војника под истрагом, откривене недозвољене активности
Кинески министар спољних послова Ванг Ји је, говорећи на 77. заседању Генералне скупштине УН, рекао да ће одржив мир у Тајванском мореузу бити успостављен тек након поновног уједињења острва са копном .

Он је такође нагласио да Сједињене Државе немају право да се мешају у питање Тајвана , јер то спада у унутрашње послове Кине.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *