Столтенберг је рекао да ће Украјина једног дана ући у НАТО, али је сада приоритет другачији

0

Јенс Столтенберг (фото: EPA-EFE/ PHILIPP GUELLAND)

Украјина, која сада настоји да уђе у НАТО, једног дана ће то моћи. Међутим, тренутно су напори земаља алијансе усмерени на пружање војне подршке Кијеву. Ово је изјавио генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг, преноси ТАСС.

Говорећи на спољнополитичком форуму у главном граду Немачке, Столтенберг је прокоментарисао раније најављену изјаву украјинског председника Володимира Зеленског о намери Украјине да се убрзано придружи НАТО-у. С тим у вези, Столтенберг је рекао да су његови ставови о овом питању идентични ставовима целе алијансе: врата НАТО-а су отворена Украјини. Ова земља ће једног дана добити прилику да се придружи војном блоку, сматра Столтенберг. Међутим, сада НАТО има још један приоритет – војну помоћ Кијеву за постизање успеха у непријатељствима.

Прочитајте још:  У Бугарској се запалила фабрика у којој припремају оружје за Украјину
Столтенберг је такође напоменуо да Украјину не треба поредити са Шведском и Финском. Обе скандинавске земље дуго се сматрају савезницима НАТО-а, а земље чланице алијансе одобравају њихово приступање.

Васељенска

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *