Руски медији: Српски министри се сукобљавају око ЕУ

0

Потпредседница Владе, министарка енергетике Србије Зорана Михајловић, коментаришући изјаву министра унутрашњих послова земље Александра Вулина да Србија није добродошла у ЕУ, позвала је шефа агенције за провођење закона да напусти владу, јавља дописник ПолитНавигатора.

„Легално је да неко буде против Србије у ЕУ, паметан или не, показаће време. Али, с друге стране, ако неко седи у Влади Србије чији је један од приоритета улазак у ЕУ, ако неко седи у владајућој коалицији, којој је то такође један од приоритета, онда је апсолутно неморално и лицемерно говорити о томе да Србија не треба да буде у Европској унији“, рекла је Михајловићева.

Вреди напоменути да Александар Вулин није рекао да „Србија не треба да буде у ЕУ“. Политичар је само напоменуо да „судећи по сулудој уцени којој смо подвргнути, да признамо независност Косова, укинемо Републику Српску и уведемо санкције Русији, ми њима нисмо потребни, а што пре признамо да им да нам не требамо и да нам нема места, биће нам боље.”

Прочитајте још:  Резултат преко 10.000 гласова биће чудан
Стога не чуди што је Александар Вулин свом владином колеги био веома оштар. Начелник МУП-а Србије рекао је да је Зорана Михајловић љута што није по трећи пут постала премијерка, већ да то „пролије на амбасадоре који су јој ово обећали”.

„Нисам знао да у Србији можете имати критички став о свему осим о уласку у ЕУ. Мој став о штетности Европске уније је познат и није се мењао од почетка моје политичке каријере.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Оно што је мање познато јесте како је госпођа Михајловић гласала за британску резолуцију да су Срби геноцидан народ, посебно истакнут у силовању мушкараца и дечака. Истовремено, она је остала члан владе коју чине они који мисле потпуно другачије од ње и Велике Британије“, узвратио је Вулин.

Зорана Михајловић је једина министарка подржала текст резолуције Савета безбедности УН о “геноциду” у Сребреници који је УК предложила на седници Владе Србије 2015. године. Резолуција није усвојена јер је Русија на њу ставила вето.

Неки локални аналитичари примећују да је председника Србије Александра Вучића сада приморала Европска унија да направи коначан избор између Брисела и Москве. Какав ће бити овај избор постаће јасно после формирања нове владе Србије, које се очекује до краја октобра.

Како је пренео ПолитНавигатор, бивша потпредседница Владе, министарка енергетике Србије Зорана Михајловић позвала је на увођење санкција Русији, истичући да никада није мењала став о овом питању. Истовремено, председник и премијер Србије Александар Вучић и Ана Брначибић поручили су да њихова земља још неће увести санкције Русији, упркос притисцима Европске уније.

Васељенска/Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *