Накнадна савест Монтгомерија: Бранимо Украјину а Косово смо узели силом

0

Вилијам Монтгомери

Бивши амбасадор САД у Србији Вилијам Монтгомери рекао је да западни дипломатски напори у дијалогу Београда и Приштине, заправо, раде на „квадратурисању круга“, пошто Курти инсистира да Србија призна самопроглашену Републику Косово у њеним садашњим границама и придружи се УН, али Београд на ово неће пристати.

Прочитајте још:  Србија изручила Русији лажног зубара и преваранта
Амерички дипломата се у интервјуу за Косово онлајн дотакао ситуације у Украјини и сличности са Косовом и Метохијом.

„Парадоксално је да је Косово заузето силом и супротно Резолуцији 1244 Савета безбедности УН уз подршку Запада. Али ми штитимо Украјину јер Русија покушава да уради исто“, нагласио је дипломата.

„Запад је оправдао бомбардовање Србије малтретирањем косовских Албанаца. Руси своје поступке у Украјини правдају малтретирањем етничких Руса. Дакле, иронично, Руси ће користити наше акције против нас“, закључио је Монтгомери.

Бивши амбасадор је напоменуо и да нема информације о чему се разговара током актуелних посета страних дипломата и у дијалогу Београда и Приштине, али може да каже да је већина онога што је раније урађено покушај да се решите проблем како бисте избегли сукоб.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је скренуо пажњу и на чињеницу да је Србија из много разлога далеко од чланства у ЕУ, а неки од њих немају никакве везе са државом. Пошто већина држава ЕУ не жели даље ширење.

Прочитајте још:  Ту је Божији суд, развратници!
Говорећи о “премијеру” самопроглашене Републике Косово, Монтгомери је истакао да Курти уопште не брине о економском благостању своје територије, јер је фиксиран на Србију и из политичких и из личних разлога.
Према његовим речима, Курти све гради на добијању „виталног српског уступка” и западне дипломате врше снажан притисак на Србију да то учини.

„С друге стране, Србија нема прави разлог да се повинује. Има растућу економију и многа друга питања са којима се треба бавити. А у овом тренутку ЕУ не може да понуди Србији ништа конкретно за овај уступак“, рекао је амерички дипломата.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *